11“Stop Violence At School By Arts, Handcrafts and Sports”, adică să punem capăt violenței în școli prin activități extrașcolare! Aceasta-i denumirea proiectului derulat de Colegiul Economic “Maria Teiuleanu” din Pitești, în parteneriat cu Liceul “Joseph Pernock”, Le Lorrain, districtul francez Martinica, Organizaţia Nonguvernamentală “Kuzey Anadolu Dernegi”, Samsun, Turcia, şi Şcoala “Insignare”, Ourem, Portugalia. Proiectul ce spune stop violenței în școli este finanțat prin noul Program comunitar Erasmus. Coordonatorul la nivel local este profesoara de limba engleză Lavinia Iancu.
Începând cu 19 și până pe 23 octombrie a avut loc o reuniune transnațională la Pitești, invitați fiind profesori din state precum Portugalia, Martinica sau Turcia. După deschiderea oficială a evenimentului, desfășurată la sediul Primăriei, a urmat o excursie la Curtea de Argeș, pentru a vizita obiective turistice precum Biserica Domnească, Mănăstirea Curtea de Argeș, Cetatea Poienari, Barajul Vidraru. Excursii de acest tip au fost organizate pe toată perioada întâlnirii, astfel ca profesorii străini să aibă ocazia să cunoască câteva dintre importantele obiective turistice și istorice din tară, dar mai ales din Argeș, precum Palatul Parlamentului, Muzeul Golești, Vila “Florica” din Ștefănești.
Proiectul în sine se va derula până în 2016 și are ca finalitate stoparea fenomenului de agresiune în școli, fenomen extrem de prezent și în instituțiile noastre de învățământ . Activitățile ce fac parte din structura proiectului sunt împărțirea de broșuri împotriva violenței și agresiunii în școli, crearea de postere, colaje, chiar și un website al proiectului, regizarea de piese de teatru și vizionarea de filmulețe tematice, realizarea de articole despre toleranță și chiar a unui dicționar “Eurolexico”, cu termeni uzuali din română, franceză, portugheză, traduși în limba engleză.
Pentru Colegiul Economic “Maria Teiuleanu”, acesta nu reprezintă primul proiect la nivel european în care este partener. În anul 2011, Colegiul a fost parte integrantă a Proiectului LLP Comenius Regio “Cooperarea școlilor cu autoritățile locale, 2011-2013”.

Director, Prof. Mielcescu Iulia
Colegiul Economic “Maria Teiuleanu” Pitești
(Postat noiembrie 2015)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top