tudor vladimirescu erasmusÎncepând cu cel de-al doilea an, proiectul derulat la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Pitești își propune încurajarea folosirii raționale și profitabile a mediilor de socializare. În acest sens, profesorii și elevii sunt stimulați să utilizeze instrumente Web 2.0 în scopuri educaționale. Acestea vor genera utilizarea în cadrul procesului de învățământ a strategiilor moderne, selectarea unui conținut inovator, precum și stimularea învățării pe tot parcursul vieții prin accesul la informații și la noile tehnologii.
Activitățile planificate pentru luna decembrie au avut ca scop inițierea dialogului între parteneri prin intermediul instrumentelor Web 2.0. Tema propusă a fost „Tradiții și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou în țara mea”.
Dialogul a fost posibil prin intermediul unuia dintre instrumentele de comunicare ce post fi folosite cu succes în procesul didactic, Skype, și s-a realizat timp de trei zile, în perioada 10-12 decembrie, fiecare dintre țările partenere fiind în legătură directă cu partenerii din alte țări timp de 20 de minute.   
Alături de elevii din echipa de proiect, au fost colegii din ansamblul coral „Dorulețul”. Ei au interpretat pentru partenerii străini colinde românești.
A fost un bun prilej să ne reîntâlnim cu prietenii noștri și să le prezentăm tradițiile și obiceiurile tradiționale strămoșești, dar să aflăm și care sunt tradițiile specifice fiecărei țări partenere. Totodată, prin întâlnirile din mediul on line s-au putut realiza alte obiective ale proiectului nostru, precum promovarea valorilor comune, a diversității culturale, a respectului, a toleranței, a înțelegerii limbilor străine, a culturilor, a civilizațiilor, ca alternativă la petrecerea timpului în lumea virtuală.

Coordonator proiect,
Prof. Sima Camelia- Zoica
Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Pitești
(Postat decembrie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top