Fondatorul primei școli de Educație Outdoor a fost Kurt Hahn, care spunea:”Există mai mult în tine decât crezi”
Următorul citat reprezintă sinteza modelului educațional din școala lui Hahn: ”Consider că principala sarcină a educației este să asigure supraviețuirea următoarelor calități: o curiozitate inovatoare, o voință invincibilă, tenacitate în atingerea țelului, lepădare de sine și deasupra tuturor: compasiune!”. Educația Outdoor are un caracter nonformal, pentru că activitatea se desfășoară în natură și finalitatea acestora reprezintă schimbări vizibile produse la nivelul comportamentului participanților.  Această formă de educație reprezintă o puternică sursă de experiențe  de învățare, diverse, interesante, atractive și stimulative pentru copii de orice vârstă.

Educația Outdoor reprezintă o formă organizată de învățământ care pregătește copiii pentru viitoare lor viață în mediul natural, pentru o viață liberă, pentru a dezvolta relații strânse cu mediul înconjutător. Prin intermediul acestui program copilul învață totul practic, activ, prin experiențe care îi oferă posibilitatea de a alege idei din cunoștințele acumulate.
Acest mod de învățare se numește EXPERIENȚIAL – ”Înveți cu creierul, mâinile și inima!”, iar un vechi proverb chinezesc accentuează eficiența Educației Outdoor: ”Ce aud – Uit; Ce văd – Îmi amintesc; Ce fac – Înțeleg.”

Ceaușu Maria Cosmina
Hârțogeanu Georgeta Neluța
G.P.N Valea Nandrii / Școala Gimnazială ”Dârmănești”
(Postat octombrie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top