Poezia este un cer luminat veșnic de o inimă.           
Așa cum ilustrează fiecare vers al poeziei ”O, mamă...”, de Mihai Eminescu, poetul asociază imaginea mamei, simbol al iubirii absolute, cu cea a iubitei sale. Poetul prezinta iubirea, ce are o forța extraordinară, ce învinge moartea și menține vie în suflet imaginea celor dragi. Mihai Eminescu prezintă ecoul unui eveniment trist, moartea mamei sale, ce se resimte puternic în efuziunea sfâșietoare a eului liric. Totodată, sentimentul etern de iubire și dorința poetului de a fi alături de iubită dincolo de moarte, evidențiază faptul că iubirea nu are sfârșit și ne dă forța necesară să învingem totul.
Pentru mine, a iubi este însăși legea vieții, este o trăire ce ne înaltă, ce ne dă impresia că avem aripi și că putem zbura. Consider că iubirea este atât de puternică, încât poate învinge moartea și poate opri curgerea ireversibila a timpului.
Atunci când iubesc, mi se pare că întregul univers se află în strânsă legătura cu sufletul meu. Iubirea este tot ce am, este o muzica a cărei frumusețe nu se pierde, este durerea plină de tandrețe ce nu poate fi uitată, este glasul blând al bunicii care îmi citește o poveste, este lacrima fierbinte a mamei aflată lângă mine în cele mai grele momente, este vacanța în care se leagă atâtea prietenii, este timpul petrecut cu familia la masă, de sărbători.
Dragostea este pentru fiecare cheia clipei și a veșniciei, însă singura condiție este să știm să o folosim în favoarea noastră...

Cioc Maria Alexia - clasa a VII-a
Școala „Matei Basarab” Pitești
(Postat ianuarie 2020)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top