tudor musatescu ziua portilor 1Conducerea Școlii Gimnaziale „Tudor Muşatescu” Piteşti a organizat luni, 4 martie, Ziua porților deschise. Părinții, educatorii și viitorii elevi au avut ocazia să se familiarizeze cu ceea ce implică actul școlar la noi în unitate. Directorul Școlii Gimnaziale „Tudor Muşatescu” Piteşti, învăţătorii şi actualii elevi au primit cu entuziasm preşcolarii, pentru ca trecerea din sânul familiei în rândul școlii să nu fie dificilă.

Şcoala a organizat o serie de activităţi la care micii oaspeţi (preşcolarii grupelor mari) şi părinţii care urmează să-şi înscrie copiii în învăţământul primar, au asistat şi participat.
Părinţii au vizitat spaţiile dedicate activităţilor şcolare, au purtat discuţii cu personalul unităţii de învăţământ, având ocazia să vadă dacă şcoala la care vor să-şi înscrie copilul corespunde cerinţelor lor. De cealaltă parte, cei mici s-au împrietenit rapid cu elevii şcolii care, în postura de gazde, i-au întâmpinat cu jocuri, cântece, mărţişoare şi felicitări confecţionate special pentru aceştia.
Şcoala Gimnazială „Tudor Muşatescu” a primit vizita preşcolarilor de la grădiniţele „Castelul Magic” şi „Armonia”, viitorii şcolari integrându-se cu succes în mijlocul colegilor lor mai mari. „Ziua porţilor deschise” a fost o activitate privită cu mare interes şi de dascălii şcolii, care au propus activităţi inedite, menite să atragă viitorii bobocei. Ne bucurăm că,  alături de elevii de la clasele pregătitoare, s-au implicat şi elevii claselor a II-a, a III-a şi a IV-a.
Cât despre părinţi, aceștia s-au arătat interesaţi, în mod deosebit, de cadrele didactice care vor prelua clasele pregătitoare, de dotările școlii, de condiţiile în care se vor desfășura orele de curs şi de programul şcolar.
„Ziua porților deschise” este un program ce a fost implementat în urmă cu 6 ani, scopul fiind acela de a ajuta părinții să facă alegerea potrivită pentru copiii lor, iar în perioada 11 – 22 martie, dacă alegerea lor a fost Şcoala Gimnazială „Tudor Muşatescu”, îi așteptăm să își înscrie copiii la clasa pregătitoare.

Director, prof. Paul Dorel
Prof. pentru înv. primar Calcan Mihaela Antoaneta
Şcoala Gimnazială „Tudor Muşatescu“ Piteşti
(Postat martie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top