floare de colt concurs 1În data de 18 mai 2019, Grădinița cu Program Prelungit  „Floare de Colț” Pitești a fost gazda singurului concurs județean de evaluare a cunoștințelor preșcolarilor din învățământul preșcolar argeșean, concurs care se regăsește în Calendarul Activităților Educative Extrașcolare Județene al I.S.J. Argeș , an școlar 2018-2019 - semestrul al II –lea, la  poziția 161.

Și-au învins emoțiile și au participat 97 de preșcolari cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani din Pitești, Costești, Mioveni, Ștefănești și Moșoaia.
Subiectele de concurs au fost adaptate nivelului de vârstă, astfel preșcolarii de 3-4 ani au avut de rezolvat 6 subiecte, 8 subiecte pentru cei de 4-5 ani și 10 pentru cei de 5-6 ani. Ultimul subiect a avut un grad de dificultate mai ridicat și a constituit proba de departajare pentru acordarea premiilor.
Fișele de concurs au fost color, cu design plăcut, ilustrații semnificative și vizibile,cu indicații clare pentru răspuns, astfel  ajutorul profesorilor asistenți fiind  minimal.
Toți preșcolarii prezenți au dovedit că au reale cunoștințe care acoperă toate domeniile experiențiale și au rezolvat subiectele propuse de organizatori primind la sfârșitul concursului diplome de participare și un mic cadou care să le amintească de „prima lor olimpiadă”.
„Din punctul nostru de vedere, toți copiii au fost câștigători pentru că au trecut cu ușurință peste emoțiile acomodării cu un mediu nou, cu cadre didactice noi. Este de remarcat  profesionalismul și seriozitatea tuturor educatoarelor din cadrul grădiniței deoarece au avut răbdare și au efectuat o evaluare obiectivă a tuturor fișelor și sperăm ca această experiență să se repete și în anii următori” ne-a declarat inițiatorul primului concurs județean de evaluare a cunoștințelor preșcolarilor, domnul Teodor Minciună, directorul Grădiniței cu Program Prelungit „Floare de Colț” Pitești.  

(Postat iunie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top