ion barbu dansul lalelelorPeste o mie de copii și părinți au umplut sâmbătă, 9 iunie, Piața Milea din Pitești, unde s-a desfășurat a VIII-a ediție a concursului de dans modern și tradițional „Dansul Lalelelor”. “Dansul Lalelelor” este o manifestare organizată de Școala de Arte și Meserii Pitești în parteneriat cu Liceul “Ion Barbu” și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, concursul fiind cuprins în calendarul anual de activități al Ministerului Educației.

În concurs au evoluat peste 750 de copii cu vârste între 7 și 18 ani din 14 județe, care au trecut prin filtrul unor selecții serioase, ca să intre în acest concurs, care, de la an la an crește din punct de vedere al actului artistic. Pentru prima oară, în acest an a fost organizată și o sesiune de referate și comunicări intitulată "Dansul-artă vie".
Concursul a început la ora 9.00 și a durat nu mai puțin de 5 ore, timp în care participanții au interpretat 78 de dansuri, care mai de care mai spectaculoase și pline de culoare. Din juriu au făcut parte profesori și inspectori desemnați prin decizie semnata de inspectorul general Dumitru Tudosoiu.
Au încântat publicul cu un dans tradițional, specific regiunii lor, și dansatorii din Ahmet Bey, Turcia, care au venit însoțiți de primarul și viceprimarul orașului lor.

(Postat iunie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top