raza de soare 2A venit primăvara! În luna martie, copiii grupei “Puișorilor” de la G.P.P. “Rază de Soare” Pitești sunt mai vioi, mai zburdalnici, mai doritori de a observa, cerceta, descoperi transformările care au loc în natură primăvara. Zumzetul harnicelor albine se aude peste tot, cea dintâi rândunică venită de departe taie albastrul cerului ca o săgeată, copacii sunt în floare, noaptea a scăzut, ziua a crescut, zboară gândăcei de tot neamul, peste tot flori, ciripit de păsărele. Primăvara începe să coboare grăbită din caleaşca ei în culori de curcubeu. Toate acestea sunt semne că fiica cea mai tânără şi mai frumoasă a sosit şi la noi.
Pentru familiarizarea copiilor cu asemănările dar şi deosebirile apărute în natură, pentru a le satisface diferite curiozităţi am hotărât să discutăm despre aspectele apărute în natură, despre legumele care apar la început de sezon în acest anotimp, despre parfumul îmbătător al florilor de primăvară.
Astfel am desfăşurat cu grupa proiectul tematic destinat primăverii, în vederea implicării copiilor într-un demers de autocunoaştere şi de cunoaştere a celuilalt. Principalele teme pe care le-am abordat de-a lungul proiectului tematic sunt cele referitoare la cunoaşterea aspectelor de primăvară, a florilor de primăvară, a legumelor timpurii, specifice acestui anotimp. Consider că la acest nivel de vârsta „necunoscutul” pentru copii poate deveni sursă de investigaţie şi de lămurire a lucrurilor incerte pe care aceştia le cunosc deja şi doresc să le aprofundeze.
Anotimp al renaşterii, primăvara reprezintă perioada când totul se trezeşte la viaţă după somnul lung din timpul iernii, este anotimpul când natura începe să ne încânte cu peisajele ei superbe, este anotimpul unui nou început care descoperă lumea florilor, a legumelor timpurii precum şi alte secrete ce îi aparţin!

Prof. înv. preșc., Voicu Elena - Eleonora
GPP „Rază de Soare”, Pitești
(Postat martie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top