marin preda concursLa finele lunii martie la Școala Gimnazială “Marin Preda” din Pitești a avut loc Concursul județean de limba engleză și germană “Compete & Gewinn!”, ajuns la ediția a IV-a, la care au participat 327 de elevi din 25 de școli ale Județului Argeș. S-a observat o participare mai mare cu 25,6% la limba germană și cu 77,7% la limba engleză, față de ediția anterioară. Concurenții au fost elevi atât din ciclul primar (clasa a IV-a), cât și  din ciclul  gimnazial (clasele a V-a și a VI-a).

Concursul  luat naștere din dorința de a oferi elevilor noștri modalități de evaluare și de verificare a cunoștințelor diferite, față de cele cu care erau obișnuiți, dar și să îi motivam în aprofundarea cunoștințelor și să îi familiarizăm cu formatul olimpiadelor de limbi moderne la care vor participa începând din clasa a 7-a. Este așteptat deja cu mare entuziasm de către elevi, nerăbdători să își testeze competențele dobândite. În acest moment, este singura competiție din județul Argeș care păstrează structura olimpiadelor județene de limbi moderne și testează trei dintre competențele urmărite în învățarea unei limbi străine: înțelegere textului citit, înțelegerea mesajului audiat și producerea de mesaje scrise. Subiectele au fost structurate într-o proba de înțelegere a unui text scris, gramatică și creație literară și o proba de înțelegere a unui text audiat, urmând să rezolve itemii cu respectarea cerințelor impuse.
S-a urmărit valorificarea interesului pentru studiul limbilor germană și engleză, dezvoltarea abilităților de comunicare în limbi moderne, antrenarea unui număr cât mai mare de elevi în activități extracurriculare, dar și promovarea elevilor talentați în cadrul comunității locale.
Felicitări și mulțumiri tuturor participanţilor și dascălilor care i-au coordonat și susținut! Vă așteptăm cu drag la viitoarea ediție!

Prof. Simona Peleașe
Prof. Ramona Vasilescu
Școala Gimnazială “Marin Preda” Pitești
(Postat iunie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top