18În urmă cu doi ani, Şcoala Gimnazială „Marin Preda“  din Piteşti a iniţiat Proiectul ERASMUS + ŞCOALA COMPETENŢELOR, proiect în cadrul căruia am participat la Mobilitatea Roma, în perioada 4 - 8 aprilie 2018.
Această mobilitate a presupus participarea la cursul “Project and Competence Based Learning: innovative and effective methods and tools” - Proiectarea și învățarea bazată pe competențe: metode și instrumente inovatoare și eficiente, curs organizat de ENJOY ITALY - o companie mică, fondată de un tânăr profesionist, dinamic și pasionat de câteva valori solide: responsabilitate, identitate, incluziune, învățare de-a lungul vieții, conștientizarea civică și durabilitatea - ALESSANDRO GARIANO.

Cursul a urmărit ca participanţii să devină conștienți de aspectele cheie legate de învățarea bazată pe proiecte, în contextul învățării prin cooperare, al învățării mixte și al clasei inversate, precum si înțelegerea și dobândirea unor metode și instrumente eficiente pentru implementarea metodologiilor educaționale.
Pentru a stimula participarea activă a tuturor cursanţilor, activităţile s-au desfășurat în medii diverse, stimulative pentru reflecţie şi învăţare, având o abordare practică și utilizând următoarele instrumente lecții față-în-față, team-building și work-team, studii de caz cu cele mai bune practici, multimedia și resurse web bazate pe proiect, brainstorming și focus-grup, joc de rol. Învăţarea bazată pe proiect este un mod eficient şi plăcut de a învăţa şi de a dezvolta competenţe de învăţare mai profunde, necesare succesului în orice activitate.
Oportunitatea de a participa la acest curs a constituit o o experienţă de neuitat în cadrul căreia mi-am dezvoltat abilităţile de lucru în echipă, precum şi cele de comunicare în limba engleză.
Totodată, am avut şansa de a cunoaște oameni noi, de a descoperi alte culturi. tradiții şi moduri de viaţă.

Prof. Manea Ileana Valerica
Şcoala Gimnazială „Marin Preda“ - Piteşti
(Postat aprilie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top