mircea cel batran luna paduriiÎn perioada 15 martie - 15 aprilie a fiecărui an se sărbătorește “Luna Pădurii”, urmărindu-se evidențierea rolului și importanței pădurii în menținerea echilibrului în natură. Majoritatea ecosistemelor naturale sunt specifice pădurilor, acestea fiind un factor important în protecția mediului, prin influența pe care o manifestă asupra purificării atmosferei, ameliorarea factorilor climatici, pentru prevenirea eroziunii, a alunecărilor de teren și a deșertificării.
Vineri, 15 martie 2019, Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Pitești a derulat, în parteneriat cu Direcția Silvică Argeș, o acțiune de plantare de arbori pe un șantier de împăduriri din Pădurea Trivale. Zeci de școlari, însoțiți de părinți și de cadre didactice și-au luat rolul în serios și au participat cu entuziasm la această acțiune de voluntariat. Echipamentele și uneltele puse la dispoziția elevilor, precum și ajutorul specialiștilor direcției silvice au asigurat succesul activității.
Prin acest parteneriat s-a urmărit construirea unui mediu educațional care să motiveze copilul în procesul de protejare a naturii. Astfel, ne-am dorit să stimulăm curiozitatea și interesul elevilor prin completarea cunoștințelor de educație ecologică cu ajutorul activităților practice. Este important ca, încă de la cele mai fragede vârste să-și însușească anumite norme de comportament ecologic specifice asigurării echilibrului dintre sănătatea individului, a societății și a mediului în care trăiește.
În urma efortului depus, conducerea Direcției Silvice a recompensat elevii participanți prin oferirea de dulciuri și de rechizite școlare. De asemenea, fiecare copil a primit un copăcel pe care să-l planteze și să-i urmărească evoluția, în timp ce cresc împreună. Când vor fi mari, copăceii plantați vor oferi oxigen pentru noi toți.

Prof. Retevoescu Lavinia
(Postat martie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top