mircea cel batran 210 septembrie 2018. Școala Gimnazială ,,Mircea cel Bătrân” Pitești își așteaptă cu nerăbdare elevii, porțile ei deschizându-se cât mai larg pentru a-și primi școlarii mari și mici, dornici să învețe carte. Ca în fiecare an, profesorii și învățătorii, oameni cu vocație nobilă, îi întâmpină cu drag pentru a le îndruma pașii prin lungul, dificilul, dar interesantul labirint al învățăturii.

Prima zi de școală reprezintă o filă din calendar care trezește emoții puternice în sufletele  dascălilor, ale părinților, ale bunicilor, dar mai ales ale copiilor care pășesc pragul școlii pentru a învăța, pentru a urca treptele formării lor și a se înălța intr-un zbor îndrăzneț și lin prin viață.
Acest an școlar, 2018-2019, va fi unul, cel puțin la fel de bogat și rodnic precum cel anterior, în care rezultatele la examen, la olimpiade, la concursurile școlare și extrașcolare au fost pe măsura muncii depuse atât de către elevi, cât și de către profesori.
Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” Pitești este cea mai mare școală din județul Argeș, cu 1585 de elevi îndrumați de 90 de cadre didactice; sunt 33 de clase de învățământ primar și 24 de clase de gimnaziu, în total 57 de formațiuni de studiu
La examenul de Evaluare Națională din luna iunie, elevii școlii noastre au obținut rezultate excepționale, doi dintre ei, Andrioae Iulia Ana-Maria și Chiriloiu Adrian Nicolae, obținând media 10.
Am fost reprezentați la cel mai înalt nivel al olimpiadelor școlare, făcând ca numele școlii noastre să fie cunoscut la nivel național:
# Victor Ștefan Arseniu (Mențiune și Medalie de aur – Olimpiada Națională de Fizică, Mențiune și Medalie de aur – Olimpiada Națională de Informatică);
# Andrei Androne (Medalie de argint - Olimpiada Națională de Fizică);
# Alexia Cătălina Mihai (Mențiune – Olimpiada Națională de Limba și literatura română);
# Ștefania Cezara Enache (participare – Olimpiada Națională Lectura ca abilitate de viață);
# Cristian Benghe (participare – Olimpiada Națională de Informatică);
# Horia Rădulescu (participare – Olimpiada Națională de Informatică).
La Concursul Național Euro Quiz 2018, echipa școlii noastre, formată din Ana Teodora Crăciun, Alexandru Marinescu, Eliza Marinescu, Elena Ștefania Moiceanu, Denis Postelnecu și Alex Ștefan Teacă a obținut premiul I.
De 10 ani, în fiecare vară, cu sprijinul Asociației Părinților organizăm în școală cursuri de utilizarea calculatorului. În acest an, în urma examenelor susținute, 21 de elevi au reușit să obțină certificatul ECDL, recunoscut internațional în peste 150 țări. Majoritatea sunt elevi sau foști elevi ai școlii noastre, dar este de remarcat interesul manifestat de mulți elevi de la alte unități de învățământ din județ.
Dascălii acestei școli sprijină permanent elevii în a clădi temelia solidă, necesară formării lor intelectuale și morale, pentru a le trezi ,,bucuria exprimării creatoare și bucuria cunoașterii”, după cum spunea celebrul fizician, Albert Einstein, atunci când definea arta supremă a profesorului.

Director Prof. Dinculescu Dragoș
Prof. Eugenia Dobrov
Școala Gimnazială ,,Mircea cel Bătrân” Pitești
(Postat septembrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top