25Colegiul Economic “Maria Teiuleanu” Pitești este, alături de alte unități de învățământ europene din Martinica, Germania, Spania și Turcia, partener în cadrul proiectului PLAN YOUR CAREER, PLAN YOUR FUTURE, proiect ce se derulează în perioada 1.09.2016 -31.08.2018.
În cadrul proiectului Erasmus + KA2 Cooperare pentru inovație și schimb de bune practici, Parteneriate strategice doar între școli, Colegiul Economic “Maria Teiuleanu” din Pitești a organizat o acțiune prin care, partenerii săi de proiect, Lycée Général et Technologique de Bellevue- Martinica franceză, IGS Busecker Tal - Germania, Ave Maria La Quinta - Spania, Kemalpasa Ferzent Bulum Anadolu Lisesi - Turcia, au avut ocazia să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale și adaptabilitatea elevilor la piața muncii la nivel local, național și european.
”Pe durata reuniunii de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, elevilor străini li s-a prezentat conceptul de „firmă de exercițiu”, o firmă care funcționează precum o companie reală, dar nu folosește bani reali. După prezentarea modelelor de firme și a modului de funcționare, elevii au realizat propriile firme corespunzătoare fiecărei țări, și-au expus standurile (cărți de vizită, broșuri, logo-uri, calendare, PPT) și au efectuat tranzacții exact ca într-o firmă reală. Alte exemple de activități au inclus realizarea de prezentări pe teme precum: Challenges and Opportunities in Today’s World of Works, Occupations Today and Needed Qualifications, A Successful Candidate Profile, A Job Interview - How to Make the Right Impression, European Instruments like Europass, ECVET, Youthpass, ECTS etc.”, a declarat directoarea Colegiului “Maria Teiuleanu”, prof. Iulia Mielcescu.
Acțiunea s-a înscris în linia obiectivelor proiectului, printre care putem aminti: furnizarea de oportunități egale pentru tineri în educație și pe piața muncii, promovarea cetățeniei active și a incluziunii sociale pentru toți tinerii, reducerea șomajului tinerilor prin facilitarea tranziției școală-piața muncii, realizarea integrării cu succes a absolvenților pe piața muncii și susținerea tinerilor antreprenori.
În decursul a doi ani de proiect, cei cinci parteneri europeni vor colabora pentru realizarea obiectivelor anterior menționate prin activităţi specifice desfăşurate la nivelul fiecărei școli (realizarea de prezentări ale țărilor și școlilor, postere pentru popularizarea proiectului, stabilirea de legături și realizarea de interviuri cu agenți economici la nivel local etc), dar și prin colaborarea directă, în timpul a patru schimburi de elevi, cu durata de 7 zile (19-26.02.2017 IGS Busecker Tal, Giessen, Germania; 30.04-7.05.2017 Colegiul Economic Мaria Teiuleanu, Piteşti; Ave Maria La Quinta, Granada, Spania, noiembrie 2017 și Kemalpasa Ferzent Bulum Anadolu Lisesi-Izmir, Turcia, mai 2018). Pe durata schimburilor de elevi activitățile comune constau în observarea practicilor din școlile partenere și aplicarea lor ulterioară în propriile școli. Rezultatele se interpretează și se publică pe site-ul proiectului, www.planyourcareer.eu, unde se regăsesc toate produsele realizate la nivel de parteneriat.

(Postat mai 2017)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top