armand calinescu arta designului 1Motto: “Creează-ţi propriul stil…fă-l să fie unic pentru tine, dar identificabil pentru alţii.” Anna Wintour

Proiectul judeţean ,,Armonie şi culoare  în arta designului” se înscrie în contextul activităţilor propuse în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun” şi are ca scop promovarea competitivităţii între elevi şi stimularea spiritului creativ. Acest proiect este cuprins în Calendarului Activităţilor Educative Județene,  Semestrul al II-lea, cu numărul de înregistrare 1251/19.02.2019, poziţia 82, având ca activitate principală, Concursul ,,Imaginație și creație în design” care s-a desfăşurat în data de 13.04.2019 la Colegiul Tehnic ,,Armand Călinescu“, Piteşti.
De-a lungul acestuia, s-a urmărit antrenarea unui număr cât mai mare de  elevi din ciclul gimnazial si liceal, din învățământul de masă și cel special în activităţi extracurriculare, determinând stimularea imaginaţiei, creativităţii şi depistarea elevilor talentaţi la abilităţi practice, design vestimentar si creaţii plastice.
Conceptul de şcoală incluzivă câştigă tot mai mult teren în societatea contemporană, integrând elevi cu CES în cadrul competiţiei extraşcolare şi crescând motivaţia acestora pentru activităţi de acest gen. Aşadar, necesitatea de redimensionare a învăţământului pentru a stabili standardele educaţionale şi pentru a determina şcolile să devină responsabile de rezultatele elevilor necesită un mare efort şi dedicaţie atât din punct de vedere colectiv, cât şi individual. Acest proiect s-a născut din dorinţa de a facilita relaţionarea educabililor cu instituţiile de educaţie. ,,Ce îşi doresc elevii? Ce oferă şcoala?”, acestea au fost întrebările care au stat la baza iniţierii proiectului. În cadrul acestui concurs, elevii au fost provocaţi să definească învăţarea din perspectiva lor, dar şi să-şi promoveze propriile proiecţii despre cum se poate învăţa.
Partenerii acestui proiect care ne-au fost alături sunt: Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Casa Corpului Didactic Argeş, Colegiul Tehnic ,,Costin D. Nenițescu" Pitești, Colegiul Economic ,,Maria Teiuleanu" Pitești, Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuşi” Pitești, Liceul Tehnologic ,,Dacia" Pitești, Liceul Tehnologic ,,Astra" Pitești, Liceul Tehnologic ,,Dima" Pitești, Centrul Şcolar de Educație Incluzivă ,,Sfânta Filofteia” Ştefănești, Şcoala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu" Pitești, Şcoala Gimnazială ,,Mircea cel Bătrân” Pitești, Şcoala Gimnazială ,,Traian” Pitești.
Proiectul a urmărit să atragă elevi din casele V-VIII şi IX-XII, din unităţile şcolare de pe raza judeţului Argeş, din mediul urban şi rural. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt elevii învăţământului gimnazial, liceal si elevii cu C.E.S din judeţul Argeş, care au participat în calitate de concurenţi la activităţile propuse. Beneficiarii indirecţi ai proiectului sunt profesorii şi părinţii elevilor participanţi la activitate şi comunitatea locală.
Pentru membrii din comisia de jurizare a fost o sarcină grea pentru a acorda premii, deoarece au avut parte de lucrări care mai de care mai bine realizate. Având în vedere că unii elevi nu au urmat cursuri de specialitate, aceştia au dat dovada  de un real potenţial creativ, iar concurenţa a fost acerbă.
Felicitări pentru rezultate elevilor şi cadrelor didactice coordonatoare! Mulţumim pentru participare şi implicare!                                                                          

Prof. ing.  Maria Impingău
Prof. ing. Iuliana Cozmulescu
Colegiul Tehnic ,,Armand Călinescu” Piteşti
(Postat iunie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top