04Și în acest an școlar elevii Colegiului Național “Alexandru Odobescu” s-au remarcat prin rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare, atât la nivel județean, cât și la etapele naționale.
Astfel, la Concursul de matematică aplicată „Adolf Haimovici”, etapa județeană, sub îndrumarea profesorilor Mațincu Mirela și Florea Ionel, s-au remarcat în special: Pletosu Maria, clasa a XII-a - premiul I și calificare la etapa națională; Cioboată Geanina, clasa a XI-a, premiul al III-lea, Strîmbeanu Ionela, clasa a IX-a, mențiune; Florescu Daniela, clasa a XII a, mențiune.

La Olimpiada județeană de informatică au obținut două premii III și calificare la etapa națională elevii Mincu Daniel, clasa a XI-a și Sevciuc Ionuț, clasa a XII-a, îndrumați de domnii  profesori Matei Manuel și Răducu Aurelian; de asemenea, elevul Uță Ștefan, clasa a IX-a, a obținut mențiune, sub îndrumarea doamnei profesoare Simona Nicula. La Olimpiada de tehnologie a informației, etapa județeană, elevul Dumitrescu Vlad, coordonat de doamna  profesoară Simona Nicula, a obținut mențiune.  La Concursul județean de programare „Dan Barbilian” rezultatele au fost: Cârstea Natașa, clasa a XII-a, premiul al III-lea; Cârstea Mădălina - clasa a XII-a, mențiune, profesor îndrumător Răducu Aurelian.
La Concursul „Robosmart”, organizat în parteneriat cu Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare din cadrul Universității Pitești, echipajul clasei a X-a, format din elevii Mocanu Eduard, Popescu Mihnea, Din Iulian, Coman Eduard, Popa Valentin, Abageru Ștefan și coordonat de doamna  profesoară Manolescu Daniela, a obținut mențiune. Căpitanul echipei, Mocanu Eduard, a declarat că efortul conceperii și realizării robotului a fost unul interesant, dar și provocator, creativ.
În cadrul Olimpiadei “Lectura ca abilitate de viață”, etapa județeană, eleva Tănasă Mihaela, clasa a XII-a, a obținut premiul al II-lea, iar Prundeanu Mihaela și Dicu Lorena, clasa a X-a, mențiuni, sub îndrumarea doamnelor profesoare Ilie Diana, Maria Petrică, Dinculescu Simona.
Premii importante s-au obținut și la etapa națională a Olimpiadei de limba franceză, sub coordonarea profesorilor Ogaru Marinela și Dobrin Aurel: Tănase Maria-Alexandra, clasa a IX-a, premiul al III-lea, Petrescu Adriana, clasa a XI-a, premiul al III-lea, Stan Liviu Mihai, clasa a XII a, mențiune specială.
La faza națională a Olimpiadei de limba italiană, eleva Măcărescu Andra Teodora a obținut mențiune specială, iar la faza națională a Olimpiadei de limba spaniolă au obținut rezultate elevii Stoica Tiberiu, clasa a XI-a, mențiune specială; Pascale Eduard, clasa a X-a, mențiune - profesor coordonator Larroze Ana Maria.
La disciplina Istorie s-au obținut următoarele rezultate:  premiul I la Concursul „Cultură  și civilizație în România” pentru echipajul format din elevii Gegiu Luiza, Stănică Octavian, Dan Octavian; premiul I la concursul Istorie și societate în dimensiune virtuală  pentru elevul Sima Claudiu, clasa a XI a. Sub îndrumarea domnului profesor Dumitrescu Claudiu, elevii vor reprezenta județul Argeș și la etapa națională  a acestor competiții.
Va  reprezenta de asemenea județul  și echipa de volei a colegiului, antrenată de către domnul profesor Catană Gheorghe, care s-a clasat pe primul loc la etapa zonală a Olimpiadei naționale a sportului școlar.
Prin membrii catedrei de Limba engleză, colegiul nostru colaborează de 10 ani cu Uniunea Vorbitorilor de Limbă Engleză – România, o organizaţie non-guvernamentală, afiliată la organizaţia internaţională „The English Speaking Union” (ESU) cu sediul la Londra. În cadrul acestei colaborări, în școala noastră se organizează etapele locale, județene si regionale ale Concursului de Discurs Public în Limba Engleză. Anul acesta școlar elevii noștri au obținut, ca și în alți ani, numeroase premii: Miulescu Alexia Teodora, clasa a XI-a, premiul I la etapa județeană și la etapa regională, profesor coordonator Cioacă Camelia; Tudose Mihai, clasa a XI-a, premiul I la etapa județeană și premiul II la etapa regională, profesor coordonator Bănescu Daniela; Grecu Andreea Maria, clasa a X-a, premiul III la etapa județeană și premiul II la etapa regională, profesor coordonator Dumitrașcu Roxana.
La Olimpiada de biologie, etapa națională, au obținut mențiuni elevii: Mazilu Alexandru, clasa a X-a, Dumitrache Elena Maria, clasa a X-a,  Popa Ana Maria, clasa a IX-a , pregătiți de doamnele profesoare  Roșescu Marilena și Florescu Maria.
La Concursul interdiscipinar de fizică-geografie “Ștefan Hepiteș”, etapa națională, eleva Ionescu Gabriela a obținut mențiune, sub coordonarea doamnelor profesoare Bucur Felicia și Nicolai Cristina.
Toate aceste rezultate ne bucură și constituie pentru noi motivația de a continua să fim alături de elevii noștri, să le oferim suportul necesar pentru o bună pregătire profesională și un parcurs educativ de excepție.

Profesor, Ilie Monica
Colegiul Național “Alexandru Odobescu”
(Postat aprilie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top