cantacuzino ecologizareElevii clasei a X-a D din cadrul Liceului Teoretic ,,Ion Cantacuzino” au fost implicați într-un proiect de ecologizare pe parcursul lunii octombrie 2019, în cartierul Găvana al orașului Pitești.
Obiectivele acestui proiect au fost responsabilizarea elevilor și implicarea lor în probleme decizionale, evidențierea interdependenței între calitatea mediului, calitatea vieții și calitatea viitorului, relaționarea cu comunitatea locală în probleme punctuale, dezvoltarea unui comportament socio-ecologic adecvat care să integreze atitudini pozitive, integrarea școlii în strategiile comunitare referitoare la dezvoltarea unui mediu sănătos;
Activitățile proiectului au constat în: formarea echipei Cantacuzinilor pe baza voluntariatului, identificarea zonelor ,,sensibile” ale cartierului Găvana,  stabilirea obiectivelor proiectului, programarea și desfășurarea acțiunilor de ecologizare și diseminarea rezultatelor.
Activitățile au constat în derularea unor acțiuni de ecologizare în zonele de periferie ale cartierului Găvana. S-au utilizat mănuși de unică folosință, saci menajeri, eșarfe verzi (culoarea verde fiind un simbol al Liceului Teoretic ,,Ion Cantacuzino”) și ,,dorința” tuturor de a trăi într-un mediu curat. Activitățile s-au derulat într-o atmosferă de entuziasm, pe baza principiului voluntariatului.
Cantacuzinii (elevii participanți) ne-au confirmat că, în urma acestei activități și-au format  o concepție  corectă  și concretă de protecția mediului înconjurător, au devenit mai receptivi la normele de comportare în și față de natură și vor face eforturi pentru ocrotirea naturii, pentru păstrarea unui mediu curat.

Prof. Oproiu Bianca
(Postat decembrie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top