traian 1Ziua de 5 octombrie 2018, Ziua Educației, a fost sărbătorită cum se cuvine la Școala Gimnazială “Traian Pitești”. Clopoțelul nu a mai sunat ca într-o zi obișnuită de cursuri, anunțând astfel o zi relaxantă și deosebită, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Astfel, cei mai mici și-au început ziua vizionând filmulețe educative pentru a afla însemnătatea acestei zile și purtând discuții libere despre educație, a fi educat și autoeducație. Au marcat totul prin  construirea copacului educației, pe ale cărui frunze, fiecare elev a scris câte un motiv pentru care avem nevoie de educație.
De asemenea, s-au realizat colaje de desene, decupări din ”Cartea Educației” și afișe pentru Ziua Educației.
Competițiile au fost și ele la mare înălțime, elevii concurând la concursul ”Cupa Educației”, ce a avut ca temă jocul de cuvinte și jocul sportiv.
Ca amintire din această zi specială, copiii au plecat acasă cu semne de carte confecționate în sala de clasă și cu baloane inscripționate cu mesajul: ”Educația, cel mai scurt drum în viață”.
Cei mai mari au realizat târguri educaționale, cu participarea tuturor cadrelor didactice.
Elevii Școlii Gimnaziale Traian au demonstrat că n-au uitat că ”Educația nu este o pregătire pentru viață, educația este însăși viața.” (John Dewey).

Director, prof. Elena Cristina Tulea
Școala Gimnazială „Traian” Pitești
(Postat septembrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top