eminescu educatie in aer liber 1Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești reușește să ofere elevilor și cadrelor didactice  spații educaționale în aer liber, propice educației de tip Outdoor Education, prin amenajarea parcului din curtea școlii într-o formă plină de culoare și de prospețime, dar perfect funcțională.

Acest tip de educație este o formă de desfășurare a activităților educative în aer liber, prin care elevii învață să iubească natura, să aprecieze frumusețea acesteia și, mai ales, înțeleg că școala este mai mult decât o formă rigidă de învățare și de formare. Outdoor Education se bazează pe filozofia, teoria şi practica educaţiei experienţiale şi a educaţiei ecologice, dezvoltând la elevi înţelegerea şi aprecierea de sine, a celor din jur şi a lumii naturale.
Diversificarea strategiilor didactice are, cu siguranță, un rol important în formarea personalității elevului, care-și va aminti de școala lui ca de un loc frumos, cu iarbă verde, cu trandafiri și cu băncuțe, cu spațiu de joacă, unde obișnuia în zilele însorite să iasă cu colegii și cu doamna învățătoare să citească, să picteze, să desfășoare activități în cadrul orelor de matematică și explorarea mediului, de limbă și comunicare. În contextul societății tehnologizate actuale, care îndepărtează copilul de natură și de viața sănătoasă, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” găsește soluții și resurse, cu ajutorul Asociației Părinților Elevilor Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Pitești (APESMEP), pentru a oferi elevilor un mediu de educație armonios, sănătos și plin de viață.
 „Studiați natura și urmați calea pe care v-o arată ea.” (Jean Jacques Rousseau)

Director, prof. Marian Haiducu
(Postat iunie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top