eminescu educatie ecologicaÎn fiecare an, în Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești se desfășoară campania de conştientizare în domeniul colectării selective, Olimpiada deşeurilor, implementată de CCR și desfășurată cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și al Inspectoratului Școlar Județean Argeș. Principalul obiectiv al campaniei îl constituie informarea și conștientizarea în rândul elevilor și al cadrelor didactice despre importanța colectării separate a deşeurilor, a echipamentelor electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de tip acumulatori și baterii (DAB).    
În perioada ianuarie-februarie 2019, elevii școlii noastre au dus o campanie susținută de colectare a deșeurilor electrice. Astfel, ei s-au mobilizat exemplar și au reușit să convingă părinți, rude, vecini să nu se debaraseze de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) aruncându-le la întâmplare, promițându-le că le vor aduce la școală și că apoi vor fi predate, centralizat, firmelor specializate.
Apoi, cu mic cu mare, cu „tolba” plină și foarte veseli, au început să aducă baterii, becuri, calculatoare, televizoare, veioze defecte etc., umplând până la refuz spațiile destinate strângerii acestora. Astfel, au reușit să strângă și să predea 217 kg baterii, 930 kg deșeuri electrice și 50 kg becuri.
Pentru aceasta, le mulțumim! Efortul lor este răsplătit cu premii, însă, cea mai mare răsplată este aceea că au reușit să mobilizeze mulți oameni în dorința de a avea o planetă mai curată.
La finalul campaniei de colectare, în data de 22.03.2019, reprezentanții CCR au fost prezenți în unitatea noastră de învățământ și au acordat premii pentru copiii din clasele/grupele care au strâns cele mai mari cantităţi de deşeuri de tip acumulatori şi baterii, precum şi premii pentru copiii din clasele/grupele care au strâns cele mai mari cantităţi de deşeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Prof. înv. primar, Nadia Pantazică
Coordonator programe și proiecte educative școlare și extrașcolare al Școli Gimnaziale „Mihai Eminescu” Pitești
(Postat martie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top