mihai eminescuŞcoala “Mihai Eminescu” a lansat platforma www.scoala11.ro, un site inedit şi în același timp performant, de unde puteţi afla informaţii complete despre instituţia de învăţământ.

“Site-ul este o creație tehnică, literară și artistică izvorâtă din spiritul şi sufletul Şcolii Gimnaziale ,,Mihai  Eminescu” Piteşti. Accesându-l, vă invităm să descoperiți setea de cunoaștere, cultură, creație și educație a elevilor noștri, calitatea resursei umane de care dispunem, baza materială în continuă îmbunătățire a instituției noastre, precum și informații de interes educațional pentru toți actorii în domeniu. Veți putea accesa aici, în egală măsură, în timp real, și aspecte legate de viața școlii, derulate la nivelul instituției, în scopul formării şi consolidării respectului pentru educația de excelență. Ne străduim in fiecare zi să fim la cel mai înalt nivel! Ne propunem să mediatizăm aici cât mai multe din experiențele noastre educaționale la nivel local, regional, național şi internațional. Ne dorim ca mesajul în format electronic să ajungă în toate mediile de interes și să propage, în mod constant, un întreg set de valori în măsură să implice promovarea tinerilor,  încurajarea și îndrumarea lor spre educația de calitate.”, spune directorul Marian Haiducu pe www.scoala11.ro, în mesajul de întâmpinare.

„Educația prin cultură – Prieteni fără frontiere!”
Unul dintre cele mai importante proiecte ale Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” este parteneriatul internațional educațional de schimb de experiență la nivel de cadre didactice și elevi, derulat în ultimii 12 ani cu Școala „Milutin I Draginja Todorovic” din Kragujevac, Serbia. Acesta se desfășoară în două etape, anual.
Profesori și elevi ai școlii noastre merg în Serbia la școala prietenă și parteneră din Kragujevac, unde fac cunoștință cu elemente de istorie, cultură, civilizație și educație ale poporului sârb. Deplasarea are loc în jurul datei de 21 octombrie, o data simbol pentru istoria locală.
Ulterior, cu ocazia sărbătoririi „Simfoniei Lalelelor”, o delegație identic structurată a școlii partenere se deplasează la Pitești și ia contact cu aceleași tipuri de elemente de istorie și cultură ale poporului român.
Prima etapă a ediției din acest an a proiectului, a XIII-a, cu tema „Educația prin cultură – prieteni fără frontiere!”, se va derula în perioada 18-22 octombrie 2018, la Kragujevac.

(Postat septembrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top