matei basarab 2În perioada 1 decembrie 2018- 31 mai 2019, în Școala Gimnazială ”Matei Basarab” Pitești se derulează proiectul ”Educația prin dezbateri în județul Argeș”, proiect implementat de Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație și cofinanțat de Ambasada Franței în România.
Proiectul, care are ca obiective creșterea capacității de a exprima puncte de vedere, de a selecta și de a lua decizii într-o limită de timp, precum și dezvoltarea capacității de autoevaluare a elevilor, implică 24 de elevi din cadrul școlii precum și părinții acestora.
Activitățile contribuie la creșterea calității procesului educațional, la dezvoltarea abilităților de comunicare, relaționare și socializare, la promovarea respectului de sine și al diversității.
Elevii, coordonați de domnii profesori Vintilă Mihaela, Dinu Magdalena, Voinea Maria, Firicel Rodica, Olteanu Ștefan și Păun Mihaela (coordonator de proiect la nivel de școală), participă la ateliere de lucru în cadrul cărora sunt încurajați să comunice, în care se promovează vorbitul în public, discuțiile argumentate și dezbaterile.
De asemenea, părinții acestora sunt implicați în acțiuni de formare, informare și dezbatere pe teme de interes precum combaterea discriminării, eliminarea stereotipurilor, sunt încurajați sa-și exprime puncte de vedere sau să prezinte diverse situații din experiența personală, sunt consiliați, dacă este cazul, de persoane specializate din cadrul proiectului.
Încurajarea de a depăși teama de a vorbi in public, susținerea constantă pentru exprimarea opiniilor bine documentate și argumentate creează fundamentul clădirii unui caracter puternic, al creșterii stimei de sine și al reușitei în viitor.

Prof. Mihaela Păun
Școala Gimnazială ”Matei Basarab” Pitești
(Postat martie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top