21Săptămâna Școala Altfel 2018 este al șaselea an în care Ministerul Educației susține educația alternativă prin activități informale pentru copii prin “Programul Școala Altfel 2018 – Să știi mai multe, să fii mai bun!”
Profesorii și învățătorii sunt elemente cheie în acest program, cei care stabilesc programul activităților, pe baza propunerilor venite din partea părinților și elevilor. Este important ca activitățile alese să aibă, pe lângă partea educativă, și o parte distractivă, informală.

# Vizită la Planetariu – “Călătorie în sistemul solar”. Elevii claselor I ,,E” și ,,G” de la Școala Gimnazială ,,Matei Basarab” Pitești au  decolat către începuturile Universului şi au survolat vecinătăţile Soarelui, o stea mică dintre miliarde de aştri. Am aterizat cu planetariul pe Venus cea strălucitoare şi pe surprinzătoarea Marte. Călătoria ne-a adus aproape de toate cele 13 planete ale sistemului solar cunoscut nouă (8 planete mari și 5 pitice).
# Opera comică - elevii au vizionat spectacolul ,,Petrică și lupul”.
Basmul ,,Petrică și lupul” este o minunată poveste imaginată de compozitorul rus Serghei Prokofiev, plină de umor și suspans, în care personajele pitorești sunt interpretate de …instrumente muzicale. Coloritul  sonor al fiecărui instrument în parte descrie cu măiestrie caracterul personajului pe care îl reprezintă, iar dialogurile vii dintre muzică și textul povestitorului captează atenția publicului de toate vârstele, mai ale a micilor spectator.
# Muzeul Băncii Naționale. O vizită la Muzeul Băncii Naționale a României înseamnă o călătorie unică și captivantă în spații încărcate de istorie monetară, bancară și culturală.
Elevii au vizitat cele două palate ale BNR și  au descoperit:
• una dintre cele mai valoroase colecții numismatice din România acoperind o perioadă de peste două milenii și jumătate;
• cea mai veche monedă bătută pe teritoriul României de astăzi;
• cei mai mici bani din hârtie tipăriți în România;
• cea mai numeroasă expunere de monede și medalii din aur;
• toate etapele parcurse de moneda națională de la începuturile sale până în zilele noastre;
• povești interesante despre două edificii remarcabile ale patrimoniului național;
• fapte mai puțin cunoscute despre oamenii care au condus Banca Națională;
• momente însemnate care au legat activitățile Băncii Naționale de istoria României;
• informații inedite despre caracteristicile și utilizările aurului.
# Muzeul Țăranului Român. Muzeul a devenit cunoscut pentru colecțiile sale formate din 100.000 de obiecte.
# Vizită la un atelier de robotică. Copiii au aflat că robotica este știința care se ocupă cu tehnologia, proiectarea și fabricarea roboților. Robotica necesită cunoștințe de electronică, mecanică și programare, iar persoana care lucrează în acest domeniu a ajuns să fie cunoscută ca robotician.

Prof. Dr. Odă Elena
Prof. Ilie Liliana-Luminița
Prof. Stănciucu Tudorița
(Postat aprilie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top