dacia erasmus 1În perioada 31 martie-6 aprilie 2019, a avut loc a doua mobilitate din cadrul proiectului Erasmus + „Exploring the world with English”,  gazda fiind „Liceo Stintifico Charles Darwin” din Roma, Italia. Liceul Tehnologic “Dacia” Pitești a fost reprezentat de doua cadre didactice, respectiv doamnele Soare Angelica (Limba și literatura română- Limba și literatura engleză) și Măcăneață Anca Cristina (consilier și psiholog școalar) și patru elevi. Țara gazdă a primit, de asemenea, delegațiile de profesori și elevi din Polonia, Turcia și Franța.

Scopul principal al proiectului este învățarea și exersarea limbii engleze, astfel că activitățile propuse au fost deosebit de antrenante și ofertante.
În prima zi, delegațiile au fost întâmpinate într-un cadru festiv de către profesorii și directorul liceului. A urmat o scurtă prezentare a sistemului educațional din Italia și a liceului. Pentru a facilita comunicarea dintre elevi, s-au organizat numeroase  jocuri sociale -warm-up activities.
Ziua de marți a debutat cu un concurs de film în limba engleză, având ca temă sărbătorile de iarnă. Echipa Liceului Dacia a prezentat două scurt-metraje: “Christmas at DTH” și „Winter Holidays in my town”, care au reușit să surprindă tradițiile și obiceiurile de iarnă autohtone.  A fost ales câștigător filmul Poloniei, care a impresionat prin umor.   A urmat apoi un workshop având ca subiect metoda CLIL – un mijloc inovativ de predare a unei discipline într-o limbă străină.  După pauză, elevii s-au bucurat de activități interactive, cum ar fi jocul TABOO, iar profesorii au lucrat la conceperea unei unități de învățare folosind metoda CLIL. Gazdele au ținut să prezinte oaspeților bogăția istorică și culturală a Romei, astfel că, însoțiți de un ghid specializat, grupul a vizitat principalele atracții turistice din centrul Romei: Fontana di Trevi, Pantheonul, Scările Spaniole, Piața Navona etc.
Miercuri, întreaga echipă a lucrat la primul număr al revistei proiectului, scriind articole pe diferite teme: rețete tradiționale, jocuri video, modă, muzică etc. Ulterior, profesorii au predat în fața propriilor elevi o lecție folosind metoda CLIL.  În a doua parte a zilei, grupul a vizitat Colosseumul și Palatini.
A patra zi a continuat cu activități antrenante și ofertante, jocuri și aplicații cu ajutorul cărora atât elevii cât și profesorii pot exersa ușor limba engleză. Seara, gazdele au organizat o cină festivă, pentru ca oaspeții să poată savura  deliciile bucătăriei italiene.
În ultima zi, delegația s-a întâlnit din nou cu directorul și corpul profesoral pentru a creiona concluziile mobilității. A urmat ceremonia de înmânare a certificatelor de participare și fotografia de grup. Și cum se putea încheia o săptămână la Roma dacă nu vizitând Vaticanul și impresionanta catedrala Sf. Petru?!

(Postat iunie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top