29Miercuri,  28.11.2018, Liceul Tehnologic “Dacia” a îmbrăcat haine de sărbătoare cu prilejul apropierii Centenarului Marii Uniri. Sala de festivități a liceului a devenit neîncăpătoare pentru elevii, profesorii și invitații care au dorit  să se bucure alături de organizatori de cel mai important eveniment național  al anului 2018.

Tonul festiv a fost dat de discursul doamnei director, profesor inginer Cristina Mihai, care a purtat un costum popular autentic din zona Ardealului. Programul  artistic a fost variat și antrenant, de la cântece patriotice, la dansuri populare, de la jocuri de rol la ateliere de creație, de la expuneri privind importanța istorică a Marii Uniri la expoziție de citate  dedicată evenimentului. La toate momentele artistice au participat atât elevii cât și profesorii coordonatori, într-o atmosferă festivă, dar și veselă. Programul artistic a fost, așa cum Liceul Tehnologic Dacia ne-a obișnuit, extrem de valoros. Titlul simbolic dat activității este sintagma OM ÎN RAI – un joc de cuvinte din  literele care compun cuvântul ROMÂNIA, idee preluată de la Nicolae Steinhardt.
Un aspect extrem de interesant a fost coordonata didactică a festivității. Pornind de la premisa că nu îți poți iubi țara dacă nu îți cunoști limba, catedra de Limba și literatura română a propus elevilor prezenți în sală un concurs de argumentații pornind de la unul dintre citatele patriotice prezentate în expoziție, câștigătorul urmând a fi desemnat și premiat cu ocazia împodobirii bradului școlii în ziua de Sfântul Nicolae, un alt eveniment devenit tradiție la Dacia.
Atelierul de creație a fost un alt prilej de învățare integrată, elevi fiind solicitați  să valorifice atât cunoștințele de istorie cât și abilitățile practice în realizarea unor colaje pe tema Marii Uniri. Lucrările realizate cu multă măiestrie de către elevi urmează să fie expuse în holul central al liceului pentru a marca importanța istorică a momentului față de care unitatea școlară ține să își arate respectul.
Felicitări, "Dacia", la cât mai multe momente festive!

Prof. Angelica Soare
(Postat decembrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top