tigveni 2Prin natura sa, fiinţa umană are capacitatea de a se dezvolta, de a-şi valida calităţile şi caracteristicile pozitive, în măsura în care grădiniţa, şcoala, familia şi mediul ambiant îi creează condiţii în acest sens. Păstrarea tradiţiei populare specific românească de a întâmpina anotimpul primăvara oferind celor dragi şi nu numai, un simbol de suflet - mărţişorul,  favorizează dezvoltarea personală a copilului, atitudini de altruism, înţelegere, gândire pozitivă nediscriminatorie. Viaţa copiilor, educaţia şi existenţa lor depind de noi, de adulţi.
Aprecierea oamenilor se face după acţiuni, fapte şi acte voluntare.  Bogăţia morală este cea mai importantă dimensiune de personalitate. Un om cu calităţi frumoase nu poate trăi niciodată doar el singur, aşa cum o rază de soare nu-şi poate da numai ei lumina. Comportarea prietenoasă între semeni, ajutorul dat la nevoie aproapelui, toleranţa, sunt fapte morale care sunt respectate de toţi cei cu bun simţ.
Prin respectul insuflat copilului faţă de fiinţa omenească, faţă de lumea înconjurătoare, se formează o societate care poate fi mai bună.

Elevii clasei a II-a
Școala Gimnazială “Gabriel Marinescu” Tigveni
Prof. înv. primar: Ștefan Teodora
(Postat martie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top