ratestiÎncepând de astăzi vreau să scriu despre voi, copiii mei, așa cum vă numesc eu!
Astăzi, este despre tine, draga noastră Iza! Dacă stau bine să mă gândesc, tu ești și cea care m-a determinat să încep să scriu despre voi!
Iza, este acea fetiță care este de mare ajutor în clasă! Responsabilitatea ei este aceea de a merge la pauza mare, împreună cu Beti să ia alimentele. Vreau să vă spun că în clasa noastră, fiecare are câte o responsabilitate.

Atunci când le-am dat copiilor testul pentru a putea stabili împreună liderul clasei, răspunsurile la testul Izei mi-au arătat că este o persoană agreabilă, care se poate face ușor înțeleasă dar care este în acelaș timp și timidă.
Ori de câte ori este nevoie de ceva ea este prima care se oferă.
De ce am început cu Iza, pentru că astăzi a fost și ziua ei, iar noi, ne-am hotărât să o sărbătorim așa cum merită fiecare copil!
De ce este specială Iza? Deoarece săptămâna trecută, mămică ei a suferit o intervenție chirurgicală iar de atunci, am tot încurajat-o că totul o să fie bine, că mămica sa o să vină acasă și că lucrurile vor reveni la normal când va veni.
Iza mai are trei frățiori mai mici, ea fiind cea mai mare, astăzi a făcut 12 anișori, este în clasa a V-a. Acum, ei au rămas singurei cu tatăl lor, dar având în vedere că și tatăl merge la lucru,  Iza este de mare ajutor, face mâncare, face curățenie, practic i-a luat sarcinile mamei sale în serios.
Cu asta este specială Iza pentru mine, mi-a spus că trebuie să aibă grijă de frățiorii ei!
Surpriza pe care i-am făcut-o astăzi sunt convinsă că o va ține minte toată viața ei. Inocența, nedumerirea și bucuria i se citesc pe chipul ei copilăros.
Eu vreau să o asigur că ori de câte ori dăruiești iubire o să și primești!
Iza, cârlionțata noastră, te iubim! La mulți ani!
Cu tot dragul am scris aceste rânduri, doamna dirigintă!
ratesti 2Ei sunt copii mei, de la stânga la dreapta: Alexandru, George, Robert, Alexandra, Ștefan, Ana, Iuliana, Angi, Maria, Beti, Vali și în centru, sărbătorita noastră de astăzi, Iza. Despre ei, rând pe rând o să scriu câte un articol în care să-i caracterizez pe fiecare așa cum sunt acum, în clasa a V-a.
Fiecare, este special, are temperamentul și frământările sale. Eu îi înțeleg pe fiecare și vreau să cred că se vor crea în clasa noastră, legături ca într-o familie. Avem așa de multe lucruri de învățat de la toți copiii noștri, secretul este să încercăm să-i înțelegem și să avem încredere în ei.
Acum, în clasa a V a, ei vin dintr-o etapă în care erau obișnuiți cu doamna învățătoare, să întrebe orice și să li se răspundă fiecăruia în parte. Noi, profesorii, trebuie să facem mai ușoară trecerea de la doamna învățătoare la gimnaziu, acordându-le un timp, până ce perioada de acomodare v-a fi depășită.
Dacă am încerca măcar pentru o clipă să ne aducem aminte cum eram și noi când eram ca ei…Cât de neastâmpărați eram, doar pentru a atrage atenția atunci când nu o aveam și nu pentru că eram răutăcioși. Câte boacăne făceam și noi la vârsta lor și de câte ori eram pedepsiți.
Secretul este tot la noi, cum să-i facem să fie atenți, cum să facem să ne soarbă fiecare vorbă, fiecare sfat pe care li-l dăm, orice noțiune nouă că este mai grea sau mai ușoară. Să devenim modelele lor. Regulile trebuiesc stabilite de la începutul ” jocului” astfel încât ei să știe ceea ce trebuie și ceea ce nu trebuie să facă și nu impuse ci explicate. Au nevoie de încredere și încurajare! Împreună vom reuși să formăm o generație minunată!

Profesor, Gherman Aurica
Școala Gimnazială ”Ghe. I.I.C.Brătianu” Rătești
(Postat octombrie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top