26Elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe I. I. C. Brătianu” vor să cunoască și să respecte istoria, tradiția și memoria înaintașilor. Bucuria de a fi contemporani cu centenarul Marii Uniri este împletită cu dorința de cunoaștere, de  înțelegere și de  omagiere a istoriei poporului nostru.

Spiritul național este în inima fiecărui român, dar cu ocazia Centenarului, sufletul românesc trebuie să vibreze ca atunci când românii și-au împlinit visului secular.
Viitorii cetățeni ai țării, conducătorii zilei de mâine, trebuie să pornească în viață cu fundamente morale puternice, care au la bază dragostea pentru patrie și mândria de a fi român. Vatra strămoșească definită de spațiu carpato-danubiano-pontic, limba românească, credința creștină, jertfa strămoșilor pentru apărarea valorilor comune, a obiceiurilor și a tradițiilor au constituit valori care au străbătut întreaga noastră istorie.
Festivitatea noastră cinstește memoria bravilor oameni de stat care s-au ridicat deasupra oricăror interese personale, pentru interesul național. Astfel, preșcolarii GPN Tigveni au organizat acţiuni dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri. Cu mic cu mare, cu steaguri tricolore, s-a cântat, s-a recitat și s-au realizat lucrări tematice și practice în semn de cinstire a evenimentului astral care a fost Marea Unire de la 1918.
Fie ca această scurtă fila de istorie națională să arate recunoștința ce o purtăm înaintașilor, să fie pildă de urmat nouă, generațiilor prezente.
La mulți ani România!

Educatoare: Drăghici Nicoleta,
Școala Gimnazială „Gheorghe I. I. C. Brătianu” – Rătești
(Postat decembrie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top