baiculestiPentru cei mai mulți dintre noi, luna septembrie devine în plan simbolic luna începutului, a regăsirii celor dragi, a revenirii în locul în care ne arătăm deschiderea spre ceilalți, unde comunicam și reînnodam firul educativ întrerupt pentru câteva luni.

Ca de fiecare dată, începutul anului școlar a stat sub semnul emoțiilor copleșitoare, atât din partea elevilor și a cadrelor didactice, cât și din partea părinților, a bunicilor și a celorlalți participanți la Festivitatea de deschidere. Inimile celor prezenți în prima zi de școală în “cetatea cunoașterii” au vibrat de bucurie, de nerăbdare, de emoția noului și a necunoscutului. Cu toții au poposit în acest an școlar mai încrezători, plini de credință și speranță, că vom avea cât mai multe realizări. Școlile din comuna Băiculești s-au bucurat și de această dată de prezența cât mai multor reprezentanți ai instituțiilor importante cu care școala colaborează: Primărie, Biserică, Poliție, Dispensar etc. În toate discursurile susținute de reprezentanții acestora, am fost asigurați de sprijinul și implicarea necesare pe parcursul întregului an școlar.
Doamna Director, Ileana Bodescu, a asigurat părinții și elevii de toată susținerea, de gestionarea eficientă a resurselor, de monitorizarea  demersurilor didactice pentru a putea răspunde optim tuturor exigențelor.
Și anul acesta școlile din comuna Băiculești și-au așteptat elevii cu porțile larg deschise, cu săli curate și amenajate, dotate corespunzător. Este meritul implicării administrației locale, care a înțeles că investiția în copii înseamnă investiția în viitor, asigurând condiții favorabile desfășurării demersurilor didactice.
Tot despre susținere, apreciere și recunoaștere vorbește și acțiunea de premiere, în cadrul Zilei Comunei Băiculești, a unui număr de 57 de elevi ai ciclului gimnazial, care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învățătură. Dintre aceștia, 21 de elevi au obținut premiul I, 19 elevi - premiul al II-lea, iar premiul al III-lea a fost acordat unui număr de 17 elevi.
Și de această dată dl primar Dragnea Niculaie a demonstrat că școala este o prioritate, și a subliniat faptul că investițiile în educație vor fi întotdeauna investiții în viitor, cele mai sigure și mai durabile.
Sperăm că și în acest an școlar eforturile conjugate ale celor implicați în formarea copiilor noștri, candidați la poarta umanității, să fie susținute și apreciate, să putem lumina cât mai frumos mintea și sufletul copiilor. Tuturor cadrelor didactice le dorim putere de muncă, răbdare, empatie și mult, mult umanism!

Prof. Înaltu Mihaela
(Postat octombrie 2019)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top