baiculesti certificat lingvisticPe 1 noiembrie 2018, în sala de conferințe a hotelului Sheraton, Școlii Gimnaziale Băiculești i-a fost  decernat Certificatul Lingvistic European (European Language Label), în cadrul evenimentului ”De la Erasmus, la Erasmus+ - o poveste de 30 de ani”, cel mai important eveniment de valorizare pentru proiectele cu finanțare europeană.

Publicul, numeros, a fost alcătuit din reprezentanți ai Comisiei Europene, Guvernului României, Președinției, ANPCDEFP,  inspectori pentru proiecte europene, ONG-uri, mediul de afaceri, echipe ale proiectelor de succes, mass-media, evaluatori, formatori pentru proiecte europene, directori ai diferitelor institutii publice și private etc.
Comisia Europeană promovează și susține de aproape trei decenii, prin intermediul programului Erasmus+, multilingvismul și eliminarea barierelor culturale în rândul țărilor membre. Efectele acestor politici devin tot mai vizibile și în România, unde interesul pentru dezvoltarea abilităților lingvistice crește constant de la an.
Pentru calitatea implementării proiectului „Save my life with my rights”, în urma evaluării  făcute de către experți ai Comisiei Europene după criterii bine definite și transparente, Școala Gimnazială Băiculești a obținut cel mai mare punctaj, ocupând primul loc. Au mai fost premiate și alte cinci proiecte de succes, în ordinea punctajelor primite.
Lansat oficial în anul 1999, Certificatul lingvistic European/European Language Label este o distincţie care încurajează inovarea şi creativitatea în domeniul educaţiei lingvistice, care promovează şi diseminează bunele practici, tehnicile şi instrumentele noi de predare şi de învăţare în acest domeniu.
„Save my life with my rights” reprezintă o experiență incredibilă, de neuitat. Cuvintele sunt foarte sărace pentru a descrie efectele participării în frumosul proiect „Save my life with my rights”. Dincolo de numeroasele activități bogate și interesante desfășurate până acum, pot spune din tot sufletul că partenerii nu au fost doar simpli colaboratori, ci au devenit cei mai buni prieteni ai mei. Sunt sigur că vom continua colaborarea și în viitor, în vederea îmbunătățirii educației din țările partenere. Prin întâlnirile noastre am învățat multe lucruri despre practici din diferite țări, iar prin solidaritate și ajutor reciproc am înțeles mult mai bine situația copiilor aflați în situație de risc și a copiilor cu dizabilități.
Proiectul Erasmus+ Ka2 ”Save my life with my rights ” al Școlii Gimnaziale Băiculești aduce plus valoare prin inovarea modului de cunoaștere și sensibilizare privind drepturile copilului, având un caracter motivant și original, cu rezultate de calitate și transferabile.
Putem concluziona că acest eveniment nu a fost însă o simplă „aniversare contabilă“, încărcată cu bilanţuri, ci o adevărată paradă a proiectelor Erasmus+ de succes, în prim-planul sărbătorii fiind oamenii şi poveştile din jurul fiecărei iniţiative.

Prof. Mazilescu Cosmin    
Prof. Georgescu Cristina
(Postat decembrie 2018)  

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top