19Acesta este numele parteneriatului educațional încheiat între școlile Corbeni, structura “Prof. Dr. Vasile Vasilescu” și Școala Gimnazială Băiculești, proiect derulat în cadrul programului național “Școala Altfel”, în ziua de 27 martie 2018. Aflat la a IV-a ediție, parteneriatul a reunit anul acesta, la Școala Băiculești, elevi ai celor două școli partenere ce au continuat și au fortificat legătura creată în anii anteriori.

Activitățile realizate în parteneriat au avut și în acest an un puternic impact asupra formarii capacității de relaționare între cei implicați - elevi și profesori - care dobândesc o bogată experiență de colaborare și comunicare interumană.
Prietenia, numită adesea pace reciprocă și zbor al spiritului pe deasupra amănuntelor, a plutit pe parcursul întregii activități în care elevii celor două școli au prezentat momente de excepție: pantomimă, dans, interpretări muzicale, recitări etc. Au fost prezentate câteva secvențe din cadrul diferitelor proiecte în care elevii celor două școli au fost implicați: “Sărbătoarea Mamei”, „Sărbătoarea Primăverii” și „Ziua Internațională  a Francofoniei”.
Și pentru că data întâlnirii a coincis cu Centenarul Unirii Basarabiei cu România - 27 martie 1918, elevii Școlii Băiculești au marcat acest moment prin interpretarea de cântece patriotice, prin etalarea costumelor populare și prin dansurile tradiționale ce păstrează viu spiritul autentic, românesc.
Mobilitățile din cadrul parteneriatului și schimburile de experiență au vizat abordarea unei atitudini de respect față de celalalt, empatie și admirație față de tradițiile și obiceiurile specifice fiecărui loc, crearea de oportunități și motivații pentru cei implicați de a se afirma prin abordarea creatoare a diverselor activități.
Toate activitățile susținute de elevi au avut rolul de a stimula interesul și dorința de a se cunoaște și de a-și forma noi cercuri de prieteni. “Un prieten adevărat te prinde de mână și îți atinge inima” - Gabriel Garcia Marquez. Nu doar inimile elevilor au fost atinse în timpul acestor activități, ci ale tuturor participanților, care s-au bucurat de momente de calitate și au trăit emoții pozitive, deosebite.
Prin toate manifestările lor, elevii au demonstrat faptul că o prietenie adevărată rezistă timpului, distanței și tăcerii, că an de an elevii sunt mai dornici de a crea noi legături cu școlarii care participă pentru prima oară la această întâlnire și că prietenia rămâne o comoară a sufletului, din care ne adăpăm permanent.

Prof. Înaltu Mihaela
Școala Gimnazială Băiculești
(Postat martie 2018)

Scoli mediul rural

Scoli mediul urban

PUBLICITATE

Go to top